Szeretettel várunk minden érdeklődőt december 2-ra, a szemináriumunk idei nyílt napjára. A program két napos, tehát a látogatóknak lehetőségük nyílik arra, hogy mélyebben betekintsenek egy papnövendék átlagos napjába, a lelki programokkal és közösségi eseményekkel együtt.

Ez egy kiváló alkalom arra, hogy mindaz akiben érlelődik a gondolat a papi hivatás, vagy más egyházi szolgálat iránt, lehetősége legyen arra, hogy egy pontosabb képet kapjon arról az életről, ami a papságra vezet. Emlékszem bennem is számtalan kérdés felmerült: “Tényleg olyan hosszúak a szertartások?”;”Kevés a szabadidő?”;”Szigorú a rendszer?”; Mindig reverendában és ingben kell járni?”; Egyáltalán:

 

“Mit csinál egy kispap általában?”

 

Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kaphatnak választ mindazok, akik eljönnek december 2-án és 3-án a nyílt napunkra. Várjuk azon fiúk és férfiak jelentkezését, akik legalább 11. és 12. osztályos középiskolások, de ennél idősebbeket is szívesen fogadunk. Szállást és étkezést biztosítunk, azonban a részvétel jelentkezéshez kötött, melyet a gorkatpapnev@gmail.com e-mail címre írva lehet megtenni.