A Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolán is megrendezésre került az Egyetemi Sport Nemzetközi Napja 2017 szeptember 20-án. A szervezést idén is a főiskola Hallgatói Önkormányzata szervezte a főiskola vezetőségével együtt, akik erre a napra tanítási szünetet rendeltek, hogy ezzel is minél több hallgatót ösztönözzenek arra, hogy ezt a napot a sportnak szentelhessék.

Önmagában érdekesség ez az esemény, hiszen a középiskolai kötelező testnevelésből kiesve főiskolai hallgatóként az embernek egyre kevesebb alkalma, de még inkább ösztönzése van arra, hogy sportoljon. Éppen ezért hívja fel egy fontos dologra a figyelmünket ez a nap, egy olyan kezdeményezésre, mely arról szólna, hogy az egészségünk érdekében minden héten legalább 3x45 percet töltsünk testmozgással, ami valljuk be, nem egy teljesíthetetlen feladat.

A sportnap keretein belül egyébként többféle sportot ki is próbálhattak a hallgatók. A közeli Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola erre a napra felajánlotta számunkra a tornatermük igénybevételét, ahol felváltva volt lehetőség focizni és kosárlabdázni, két órás szakaszokban. Emellett a főiskolán párhuzamosan volt lehetőség pingpongra, valamint tollasozásra, és persze a szellemi frissesség érdekében sakk is.

De amit még nagyon fontos kiemelni, hogy A HÖK megszervezte a Campus 3 próba elnevezésű verseny is, mely keretein belül 3 próbát kellett kiállniuk a jelentkezőknek. Ezek különböző sportok kipróbálása és teljesítése volt, melyek a kosárra dobás, röplabdázás és páros tollasozás voltak. Ebben a versenyben pedig három hallgató egy-egy 10.000 forint értékű Hervis-sportszer utalványt kaphatott kézhez.

A nap végén a Nyíregyháza-kertvárosi görögkatolikus egyházközség látott minket vendégül, ahol a vecsernye végén sorsolták ki a nyereményeket. A napot végül egy közös palacsintázással zártuk, szigorúan diétás feltétekkel.

 

Kiss Máté
IV. évfolyam